Helsinki-päivä Kaapelimuseoissa

Helsingin syntymäpäivää vietetään jälleen maanantaina kesäkuun 12. päivä. Kaapelimuseot juhlistavat kotikaupunkiaan avaamalla poikkeuksellisesti ovet maanantaipäivänä ja tarjoamalla monenmoista hauskaa ohjelmaa!

Kolmen museon näyttelyistä löytyy nähtävää moneen makuun ja lisäksi päivän ohjelmassa on niin opastuksia, askartelua kuin lastenteatteriesitys.

Ovet ovat avoinna klo 11.00-17-00. Ilmainen sisäänpääsy.

Helsinki-päivän ohjelma:

HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEO

12.00 ja 14.00 opastus, kesto noin 30 minuuttia: Kupillinen kahvia – Kahvilakulttuuria Helsingissä. Opastukset toteutetaan yhteistyössä Ekbergin kanssa.

Klo 12-16, non-stop, Askartele synttärikortti Helsingille: Suunnittele ja askartele makein kortti syntymäpäiväsankarin kunniaksi. Paja soveltuu kaikenikäisille askartelijoille.

Kahvila  

Kirjatori: myynnissä ravintolahistoriaan ja ruoka- ja huomahistoriaan liittyvää kirjallisuutta

Näyttelyt: Makuasioita, Food Tattoo

Moniaistinen Makuasioita-näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin, mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat. FOOD TATTOO – Lentävä karjalanpiirakka ja muita ruokatatuointeja nostaa valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla.

TEATTERIMUSEO

Näyttelyt klo 11–16: Tarpeisto pääroolissa, Everybody Dance!
Klo 14 – 16: Arkadia-teatteri

Everybody Dance! on näyttely tanssimisen riemusta. Tule muistelemaan takavuosien hittitansseja ja luomaan uusia! Tarpeisto pääroolissa -näyttelyssä pääset herkuttelemaan tarpeistolla ja tutustumaan tarpeistonvalmistajien taidonnäytteisiin. Arkadia-teatterin pukuhuoneessa voit vaihtaa roolia tai hypätä pukusuunnittelijan tai valomestarin kenkiin. Esiripun avautuessa paikka näyttämöllä on vapaa! Huom: Arkadia avautuu vasta klo 14!

Klo 16 Potkuri Ensemble esittää: Utu ja Myrsky Linnunradalla

Utu ja Myrsky asuvat Majakkasaarella Pasi-papukaijan kanssa. Eräänä iltana saarelta löytyy jotain ennennäkemättömän ainutlaatuista: tähtien päiväkodista tipahtanut Tähti! Utu ja Myrsky lähtevät palauttamaan Tähteä takaisin Linnunradalle, ja siitä alkaa seikkailu!

Utu ja Myrsky Linnunradalla on Potkuri Ensemblen toteuttama koko perheen osallistava ja humoristinen esitys pelkojen voittamisesta ja tuntemattoman kohtaamisesta. Kesto n. 45 minuuttia. Ikäsuositus 4–10 vuotta. Vapaa pääsy. Lippujen ennakkovaraus verkkokaupan kautta. Varaamatta jääneet paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEO 

Tuunaa oma näyttelyjulisteesi non-stop -paja. Prosessi-tilassa.

Klo 13.00 Opastus, kesto noin tunti, näyttelyihin: Esillä Maija Tammen näyttely Empatiakone; Roza Ahmadin, Coyote Parkin, Iida Valmén näyttely Kehosi muuttaa kaiken sekä museon historian ensimmäinen pysyvä näyttely Etsin.

Maija Tammen näyttelyssä Empatiakone pohditaan, miksi tunteita tulee kuunnella ja ymmärtää, mutta miksi niihin ei kannata täysin luottaa. Kaapelitehtaan uudessa galleriatilassa esillä Roza Ahmadin, Coyote Parkin, Iida Valmén näyttely Kehosi muuttaa kaiken, joka tarkastelee jaetun vastarinnan iloa sekä trans- ja queeridentieettien suhdetta valokuvaan. Etsin on Valokuvataiteen museon ensimmäinen pysyvä näyttely. Maailmassa otetaan satoja miljoonia valokuvia joka päivä. Miksi ja miten valokuvat saavat meidät tuntemaan ja toimimaan?