Kaapelimuseoiden perhepäivä 13. huhtikuuta: Kevät on täällä!

Kevättuuli on puhaltanut Kaapelimuseoiden Perhepäivään koko perheelle sopivaa tekemistä, tutkimista ja koettavaa!  

Valokuvataiteen museon työpajassa kokeillaan pimiötyöskentelyä ja opastuksilla tutustutaan muotokuvaamiseen. Teatterimuseon työpajassa tutustutaan valo- ja äänisuunnitteluun, ja jos teatterikärpänen puraisi, jatkaa voi museon pukuhuoneeseen ja näyttämölle. Hotelli- ja ravintolamuseossa ratkotaan salaperäisen vieraan arvoitusta ja askarrellaan kevään iloisia pörriäisiä. Nuuskittavana myös Kaapelimuseoiden yhteinen kuvasuunnistus. Löydätkö kevään paljastamat yksityiskohdat näyttelyistä?   

Kaapelimuseoiden perhepäivä 
Lauantaina 13.4.2024 klo 12–16   

Perhepäivä on alle 18-vuotiaille maksuton, aikuisten pääsymaksu on 18 €. Myös Museokortti käy. 

Lämpimästi ja valoisasti tervetuloa!  

Ohjelma:

Suomen valokuvataiteen museo(0. krs, 1. krs) 

Valon taikaa! -pimiöpaja nonstoppina klo 12–16, 0-kerros  
Pimiöpajassa pääset kokemaan pimiötyöskentelyn ja valon taikaa. Mukaan tarvitset vain uteliaan mielen. Tule tekemään fotogrammeja eli valokuvia ilman kameraa! Uusia osallistujia mahtuu mukaan työskentelemään aina, kun tilaa vapautuu. Pajaa suositellaan yli 5-vuotiaille. Alle 10-vuotiaat aikuisen seurassa.  Pajat sisältävät ohjauksen työskentelyyn sekä tarvittavat materiaalit ja välineet.   

Toiminnalliset opastukset koko perheelle klo 13 & 15, lähtö 0-kerroksesta  
Toiminnalliset muotokuvaamista käsittelevät opastukset koko perheelle lähtevät kello 13 ja 15. Voit tutustua muotokuvaamiseen historiaan ja kokeilla studiokuvaamista omalla kännykälläsi. Opastuksen kesto 30 min. 

Pajat ja opastukset pidetään Valokuvataiteen museon Etsin-näyttelyn työpajatilassa ja pimiössä, museon pohjakerroksessa.   

Näyttelyt: Poliittisen valokuvan festivaali 2024, pysyvä näyttely Etsin, Etsin-gallerian näyttely 

Teatterimuseo(2. krs) 

Tuulen tuomaa -työpajanonstoppina 12–16 

Kevään tuuli Föhn ja ystävänsä Lounatuuli pyyhälsivät Teatterimuseoon! He pyörivät ja tanssivat näyttelyissä lahjoittaen kasapäin ideoita, suunnitelmia ja erilaisia materiaaleja matkoiltaan. Kaikkea ei ehdi kaksin toteuttaa, millaisia tarinoita, tunnelmia ja tapahtumapaikkoja tuulten lahjoista syntyy osallistujien käsissä?  

Teatterimuseossa tutustutaan lavastustaiteen ja valo- ja äänisuunnittelun prosesseihin. Toiminnallisilla pisteillä pääsee mm. kokeilemaan valo- ja äänipöydän mahdollisuuksia tai tekemään lavastuksen materiaaleja täynnä olevaan lavastuspienoismallikärryyn. Myös Arkadia-teatterin näyttämö ja pukuhuone ovat käytössä kevään riemukkaille hahmoille ja kohtaamisille!   

Näyttelyt: Kolmas soitto, Arkadia-teatteri, Lucid Dreams, Synnyt / Origins 

Hotelli- ja ravintolamuseo(3. krs)   

Salaperäisen vieraan arvoitus –kierrokset klo 12 ja 14  

Makuku-saaren elintarviketehtaat ovat vaikeuksissa. Tehtaiden raaka-aineita on hävinnyt ja tuotanto on vaarassa. Kuka on vieraillut tehtaissa yön hiljaisina tunteina? Onko sinusta arvoituksen ratkaisijaksi? Jos otat haasteen vastaan, niin pyydämme sinua saapumaan Tehtaan tekemää ruokaa –näyttelyyn. Arvoituksen ratkaiseminen edellyttää lukutaitoa tai seuralaista, jolla on jo taito hallussaan.    

Kevään iloiset pörriäiset -askartelupaja nonstoppina klo 13–16  

Kevät on kasvun aikaa ja ilman on täyttänyt iloinen surina. Pörriäiset ovat kömpineet esille koloistaan pitkän talven jälkeen ja nyt ne oikovat malttamattomina siipiään. Nuo pienet urheat olennot tietävät olevansa tärkeitä. Ilman heidän apuaan ei omenan kukista kehittyisi omenoita. Tule askartelemaan oma pikkuinen pörriäisesi kolmannen kerroksen pajaan.          

Näyttelyt: Makuasioita ja Tehtaan tekemää ruokaa