Perhepäivä: Kummitusjuhlat 

Kaapelimuseoiden yhteistä perhepäivää, Kummitusjuhlia, vietetään lauantaina 29.10. Perhepäivä tarjoaa ohjelmaa kolmessa museossa ja kerroksessa! Luvassa on opastuksia ja jännittäviä työpajoja koko perheelle. 

Kuva: Per-Olov Jansson, Den Falnade Glödens Ande, 1946, Suomen valokuvataiteen museo. 

Teatterimuseon naamiotyöpajassa saat toteuttaa hyytävimpiä kuvitelmiasi ja hurjimpia näkyjäsi ja valmistaa itsellesi karmean naamion. Hotelli- ja ravintolamuseossa voit kokeilla, miten piparkakut sopivat Halloween-aikaan ja koristella ihanan kauheita piparkakkuja. Valokuvataiteen museon studiossa pääset kuvauttamaan itsesi dramaattisessa valossa – voit käyttää tarjolla olevaa rekvisiittaa tai vaikka itse tekemääsi naamiota. Lisäksi Teatterimuseon Arkadia-teatterin pukuhuone ja näyttämö ovat avoinna kävijöiden omia esityksiä varten! 

Kaapelimuseoiden perhepäivä: Kummitusjuhlat

Lauantaina 29.10. Klo 11–15 

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mukaan voit tulla oman aikataulusi mukaan. Huomaathan, että Valokuvataiteen museon työpajassa on muista poikkeavat aukioloajat ja myös museoiden opastukset lähtevät tiettyyn aikaan. 

Perhepäivä on alle 18-vuotiaille maksuton ja aikuisetkin pääsevät 15 euron hintaan. Myös Museokortti käy! 

Perhepäivän ohjelta

Kuvasuunnistus kolmessa museossa. 

Opastukset

  • 11.30–12 Lasten kierros, Hotelli- ja ravintolamuseo, 3. krs 
  • 12.30–13 Koko perheen opastus, Suomen valokuvataiteen museo, 1. krs 
  • 13.30–14 Lasten kierros, Hotelli- ja ravintolamuseo, 3. krs 
  • 14.30–15 Koko perheen opastus, Suomen valokuvataiteen museo, 1. krs 

Työpajat

Hui mikä valo! Studiotyöpaja, Valokuvataiteen museo, 1. krs, klo 11.30–14.30 

Valokuvataiteen museon studiossa pääset kuvauttamaan itsesi ja läheisesi dramaattisessa valossa. Voit piiloutua kuvassa naamion taakse tai valita kuvaan rekvisiittaa!  

Kauhistuttavat kasvot, Teatterimuseo, 2. krs 

Kauhistuttavat kasvot -naamiotyöpajassa saa toteuttaa hyytävimpiä kuvitelmiaan, järkyttävimpiä näkyjään tai tehdä vain ihan tavallisen pääkallon. Arkadia-teatterissa voi tehdä myös kauheita kohtauksia. 

Karmivat piparkakut, Hotelli- ja ravintolamuseo, 3. krs 

Hopeakoristeita ja kimalletta? Paljon hämähäkkejä ja huhuilevia haamuja? Tule työpajaan koristelemaan ihanan kauheita piparkakkuja! Työpajassa on tarjolla pipareita ja monenlaisia koristelutarvikkeita. Työpaja toteutetaan yhteistyössä Dr. Oetker Suomen kanssa.