Satumainen perhepäivä Kaapelimuseoissa

Kaapelimuseot kutsuvat lapsia vanhempineen satumaiseen perhepäivään Sadun nimipäivänä keskiviikkona 18.10. Museot on lastattu saduilla klo 12–16 ja tarjolla on vaikka mitä hauskaa tekemistä!

Suomen valokuvataiteen museossa pääset luomaan satuaiheisia fotogrammeja – eli tekemään pimiössä valokuvia ilman kameraa. Teatterimuseossa vuorotellaan satujen valossa ja varjoissa: valmistetaan oma varjonukke ja tehdään varjoteatteria satujen innoittamana. Hotelli- ja ravintolamuseossa seikkaillaan satukierroksella ratkomassa museoon piilotettuja arvoituksia ja askarrellaan ruokaleimasimia. Lisäksi nuuskittavana on myös Kaapelimuseoiden yhteinen Kuvasuunnistus.

Ohjelma järjestetään pääosin nonstoppina ja voit tulla mukaan silloin, kuin sinulle parhaiten sopii.

KAAPELIMUSEOIDEN SATUMAINEN PERHEPÄIVÄ
Keskiviikkona 18.10. klo 12–16
Perhepäivä on alle 18-vuotiaille maksuton, aikuisten pääsymaksu 15 euroa. Myös Museokortti käy!

Hyppää satujen maailmaan!

Tarkempaa tietoa ohjelmasta:

Suomen valokuvataiteen museossa pääset luomaan satuaiheisia fotogrammeja – eli tekemään pimiössä valokuvia ilman kameraa. Fotogrammipaja tarjoaa mahdollisuuden kokea pimiötyöskentelyn taika. Mukaan tarvitset vain uteliaan mielen! Työskentelyyn tarvittavat materiaalit, välineet ja ohjauksen saat paikan päältä. Paja pyörii nonstoppina klo 12–16. Uusia osallistujia mahtuu mukaan työskentelemään aina, kun tilaa vapautuu. Pajaa suositellaan yli 5-vuotiaille. Alle 10-vuotiaat aikuisen seurassa. Pimiötyöskentely on jännittävä kokemus isommallekin kävijälle! Pajat pidetään Valokuvataiteen museon Etsin-näyttelyn pimiössä Kaapelitehtaalla, pohjakerros.

Teatterimuseossa vuorotellaan satujen valossa ja varjoissa: valmistetaan oma varjonukke ja tehdään varjoteatteria satujen innoittamana. Tarpeisto pääroolissa -näyttelystä löytyy Hannu ja Kerttu -sadun jättikokoisia herkkuja, satujen eläimiä ja muita tarpeiston taidonnäytteitä. Arkadia teatterin näyttämölle voit loihtia oman satuhahmosi käyttämällä pukuvaraston aarteita. “Simsalabim” ja valo- ja äänipöytä viimeistelevät taian! Ohjelma käynnissä klo 12–16.

Hotelli- ja ravintolamuseossa seikkaillaan satukierroksella ratkomassa museoon piilotettuja mystisiä arvoituksia. Tule auttamaan Helmi-kanaa ja metsänhenkeä! Tiedossa on aivonystyröitä kutkuttava seikkailu, jonka aikana jokaiselle riittää keksittävää. Lisäksi askarrellaan omia ruokaleimasimia ruoka- ja juomatatuointien innoittamina. Ananasta ja avokadoa iholla, leimasinpaja klo 12–16. Satukierrokset klo 13, klo 14 ja klo 16. Kesto noin 15–20 minuuttia.